Donald Trump

Nieuws

05 december 2017 door NOS | Belga

Trump stelt besluit over verplaatsen ambassade in Israël uit

President Trump heeft de beslissing over het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem uitgesteld naar later deze week. Dat heeft het Witte Huis maandag gezegd, schrijven diverse media. Trump zal "in de komende dagen" een verklaring afleggen.

Tijdens zijn verkiezingscampagne had Trump beloofd Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en de ambassade in Jeruzalem in te richten, in plaats van in Tel Aviv. Volgens een wet die in 1995 door het congres werd aangenomen, moet de president de Amerikaanse ambassade in Israël verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, schrijft de NOS. Hij mag daar alleen van afzien op veiligheidsgronden en dan voor een duur van zes maanden. Sinds 1995 heeft iedere president om de zes maanden de verhuizing van de ambassade tegengehouden.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Een coalitie van christelijke organisaties verzoekt de Amerikaanse president Donald Trump om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 annexeerde Israël Oost-Jeruzalem, en riep het de hele stad uit tot hoofdstad. Maar de meeste landen, inclusief de VS, erkennen die annexatie niet. Daarom willen ze er hun ambassade niet vestigen.

Lees ook: Palestijnen waarschuwen voor geweldsexplosie als Trump Jeruzalem erkent als Israëls hoofdstad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher