Nieuwe gemeente Kruiningen

'Steeds meer kerkgangers bezoeken nieuwe gemeente ds. Bredeweg'

04-12-2017 door Omroep Zeeland

Het lijkt erop dat steeds meer mensen de weg naar de gemeente van de afgesplitste ds. G. Bredeweg in Kruiningen weten te vinden. Een verslaggever van Omroep Zeeland telde zondagmorgen 249 bezoekers bij het dorpshuis, meldt Omroep Zeeland.

De gereformeerde gemeente op het dorp, de kerk waar Bredeweg mee brak, telt nog altijd meer kerkgangers. Een verslaggever van Omroep Zeeland telde daar zondagmorgen 458 bezoekers. Op papier heeft de gereformeerde gemeente in Kruiningen 1200 leden. Een deel gaat niet naar de kerk of bezoekt een andere kerkelijke gemeente.

Onlangs verliet ds. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. Een rapport van de overkoepelende classis Goes over het conflict vindt ds. Bredeweg "in strijd met de Bijbel en kerkorde".

Door het kerkconflict zijn de emoties in het dorp hoog opgelopen. De politie houdt de situatie nog steeds in de gaten en reed ook deze zondagochtend een paar keer voorbij bij de kerkdienst in het dorpshuis.

Lees ook: Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen en Hoe nu verder na de kerkscheuring in Kruiningen?

Foto: screenshot YouTube/Omroep Zeeland

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Steeds meer kerkgangers bezoeken nieuwe gemeente ds. Bredeweg'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!