Nieuws

04 december 2017 door NBG

NBG komt met kleurkalender en leesrooster

Voor christenen die zich willen voorbereiden op het Kerstfeest, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een bijbelleesrooster voor volwassenen en een kleurkalender voor kinderen. Kinderen kunnen elke dag een stukje van de kalender inkleuren en zo toeleven naar Kerst. Het leesrooster voor volwassenen start komende zondag met Lucas 1.

De kleurkalender hoort bij het kerstnummer van Alef, het bijbelblad voor kinderen, met het thema: ‘De profeten nemen je mee’. De kalender is een plaat van Betlehem, met citaten van profeten als Jesaja en Zacharia. Op weg naar Kerst verandert de kalender gaandeweg in een kleurrijke kijkplaat. Op de zondagen krijgen de kinderen een knutselopdracht of vraag. "We hopen dat kinderen spelenderwijs meekrijgen hoe mooi het Kerstfeest is," aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Adventsrooster
Volwassenen kunnen een leesrooster volgen waarbij ze dagelijks een digitale bijbeltekst krijgen met een overweging en een vraag om over na te denken. Rieuwerd Buitenwerf: "Veel bijbellezers waarderen zo’n leesrooster in de drukke decembermaand als een handig hulpmiddel om elke dag stil te staan bij de boodschap van hoop en verwachting. Je kunt dit adventsrooster op elk gewenst moment vanuit debijbel.nl openen op je mobiel of tablet. Zo brengen we de Bijbel voor duizenden Nederlanders dichtbij."

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher