Symposium Nieuw leiderschap

Nieuws

05 december 2017 door Jeffrey Schipper

Symposium over ‘Nieuw leiderschap - van bezitten naar delen’

Tegenwoordig maakt klassiek hiërarchisch leiderschap plaats voor gespreid of gedeeld leiderschap. Top-down organiseren verdwijnt meer en meer naar de achtergrond en bottom-up organiseren is in toenemende mate het nieuwe normaal. Niet wie de baas is mag het zeggen, maar wie het weet. Op vrijdag 9 februari 2018 organiseren we een symposium rondom ons recent verschenen boek ‘Nieuw leiderschap – van bezitten naar delen’.

In het boek Nieuw leiderschap - van bezitten naar delen worden deze veranderingen in hun context geplaatst, kritisch bekeken en gelegd naast bijbelse bezinning. De auteurs geloven dat christelijk leiderschap goed past bij een beweging van bezitten naar delen.
Nieuw leiderschap - van bezitten naar delen verschijnt op een moment dat leiderschap en organiseren volop in beweging is. Niet slechts de vorm maar de ‘grammatica’ van leiderschap is aan het veranderen! Deze ontwikkeling klakkeloos omarmen of afwijzen is niet aan de orde. Bezinning en reflectie zijn nodig om gefundeerd richting te bepalen. Door de portretten van collega-leidinggevenden wordt de lezer het thema ingetrokken en geconfronteerd met zijn eigen manier van leidinggeven. Het kompas op de cover verwijst naar gefundeerd koers kiezen nu het nog kan.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Het symposium wordt gehouden in de aula van het Ichthuscollege te Veenendaal en start om 15.00 uur. Rond 18.30 uur sluiten we het symposium af met een buffet. Deelnemers ontvangen ons boek.

Klik hier voor meer informatie over het symposium en lees hier het interview met één van de auteurs, Alex de Bruijn: Nieuw leiderschap: de baas heeft het niet alleen voor het zeggen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher