Wouter van der Toorn

God

05 december 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijke blogger zoekt God niet meer in het spectaculaire maar in het doodgewone

"Ik ben op zoek naar God. Al jarenlang. Ik heb hem gezocht in degelijke bijbelstudies, in emotionele aanbiddingsconcerten, in verlichtende gedachten, in kerkdiensten, tijdens conferenties, in gebeden en in gezangen. Misschien moet ik mijn blik maar eens verleggen," schrijft Wouter van der Toorn in een nieuwe blog.

Wouter wijst op "een van de oerneigingen van de mens: hoe kan ik ontsnappen aan het doodgewone. En er zit iets onder, namelijk het geniepige gevoel dat dit leven het niet kan zijn, niet genoeg, niet alles. Waarom God zoeken in het enthousiasme, in christelijke feestjes, in aanbiddingsconcerten, in spirituele ervaringen, in ‘het meer’ dat er zou moeten zijn?," vraagt de blogger zich af. "Het is nog steeds de oude neiging, namelijk om maar het alledaagse en doodgewone als minderwaardig te zien, als iets dat niet bij Gods heilige ruimte zou horen."

De blogger verwijst naar de brief van Paulus aan de gemeente in Korinthe. Daar noemt de apostel ons lichaam de tempel waar Gods geest woont. "Dit heiligdom is niet opgeleukt met kittige liedjes en slimme concepten, maar met de rauwheid van het leven, de onvermijdelijke breuklijnen waar hemels licht door kan binnensijpelen."

Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher