VS Israël

Nieuws

04 december 2017 door Israël Today

Christelijke leiders roepen Trump op om ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem

Een coalitie van christelijke organisaties onder leiding van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem verzoekt de Amerikaanse president Donald Trump om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, meldt Israël Today.

De coalitie van christelijke organisaties met de naam 'American Christian leaders for Israel' bestaat uit 60 evangelische pro-Israël organisaties in de VS. 'Miljoenen christenen steunen de volledige soevereiniteit van Israël in geheel Jeruzalem, met inbegrip van de Olijfberg, de Oude Stad en de Tempelberg. Wij vragen daarom dat u Jeruzalem erkent als de eeuwige en voor altijd verenigde hoofdstad van Israël.'

De verklaring komt op een moment dat de Amerikaanse president sterk overweegt om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 annexeerde Israël Oost-Jeruzalem, en riep het de hele stad uit tot hoofdstad. Maar de meeste landen, inclusief de VS, erkennen die annexatie niet. Daarom willen ze er hun ambassade niet vestigen.

Lees ook: Palestijnen waarschuwen voor geweldsexplosie als Trump Jeruzalem erkent als Israëls hoofdstad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher