Gebouw VN

Nieuws

04 december 2017 door Jeffrey Schipper

'Afgodsbeeld' bij Verenigde Naties doet Dirk van Genderen denken aan Ezechiël 8

De Verenigde Arabische Emiraten, Italië en het instituut voor Digitale Archeologie (IDA) hebben ervoor gezorgd dat er sinds kort een beeld met een godheid in het gebouw van de Verenigde Naties (VN) staat. Het is een onderdeel van een tijdelijke tentoonstelling. Deze godheid is een afbeelding van de Griekse god Athene, de god van de oorlog. Oorspronkelijk stond dit beeld van Athene in het Syrische Palmyra, maar het werd in 2015 vernietigd door IS.

Algemeen wordt aangenomen dat deze Griekse godheid is gebaseerd op de Mesopotamische afgod Ashera, en later is ingevoegd in de vroege islam als al-Lāt, die werd aanbeden in Saoedi-Arabië, als een medestrijder van Allah. Het afgodsbeeld in Palmyra werd eerder aanbeden in religieuze bouwwerken van de Mesopotamiërs, de Romeinen en de moslims.

Toen ik dit bericht las, moest columnist en spreker Dirk van Genderen denken aan het visioen dat Ezechiël van God ontvangt, in hoofdstuk 8 van zijn Bijbelboek. 'De Heere laat hem het afgodsbeeld zien dat wordt aanbeden in het tempelcomplex in Jeruzalem, wat Gods toorn en oordeel oproept, schrijft hij. 'En nu staat bij de VN een afbeelding van wellicht ditzelfde afgodsbeeld. Wat zou het een getuigenis zijn als juist Nederland bij de VN zou vragen dit afgodsbeeld uit de expositie te verwijderen.'

Dit bericht verscheen via Breaking Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher