Thierry Baudet

Bart Jan Spruyt vraagt zich af of Baudet populair wordt in gereformeerde gezindte

04-12-2017 door Reformatorisch Dagblad

Is Thierry Baudet bezig met een opmars binnen de gereformeerde gezindte? Dat vraagt publicist Bart Jan Spruyt af in een commentaar in het Reformatorisch Dagblad. Zo vindt hij het opmerkelijk dat de hervormd-gereformeerde Jan Louis Burggraaf naar buiten is getreden als aanhanger van Baudets partij, het Forum voor Democratie (FvD).

Daarmee treedt Burggraaf in de voetsporen van ds. Henk-Jan Prosman en domineeszoon Cor Verkade. Spruyt verwijst ook naar een recent boek van de Waddinxveense predikant Willem Maarten Dekker. Daarin stelt hij de kwestie van christendom en populisme nadrukkelijk aan de orde. Dekker sprak Baudet tijdens een FvD-bijeenkomst en zag in hem 'eigenlijk een geseculariseerde, maar verder tamelijk gewone CHU’er. De CHU was een van de voorgangers van het CDA. Hervormd en ietwat elitair, maar wel het volk dienend.'

Wat vindt Spruyt er zelf van? "Vooralsnog vind ik Baudet wat te parmantig, is het citeren van Goethe wat anders dan beschaving en doet de sfeer van esthetica en radicaliteit mij vooral denken aan de conservatieve revolutie van Duitsland in de jaren dertig. En daarom sla ik het gelonk van mijn vrienden met meer dan gemiddelde belangstelling maar ook met zorg gade."

Bekijk de speech van Jan Louis Burggraaf tijdens het recente FvD-partijcongres en lees hier het volledige commentaar van Bart Jan Spruyt:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Bart Jan Spruyt vraagt zich af of Baudet populair wordt in gereformeerde gezindte
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!