Jeruzalem

151 VN-landen: Jeruzalem hoort niet bij Israël

04-12-2017 door CIDI | Christenen voor Israël

Bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemden afgelopen donderdag 151 landen voor een resolutie die Israëls soevereiniteit over Jeruzalem ontkent, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël). Ook werd het Israëlische nederzettingenbeleid afgekeurd, en Israëls aanwezigheid op de Golan aan de grens met Syrië verworpen. Ook Nederland stemde voor de zes resoluties die Israël veroordeelde.

De tekst van één van de resoluties luidt: 'De Algemene Vergadering herhaalt zijn vaststelling dat elk handelen van Israël, de bezettende macht, om zijn wetten, rechtsbevoegdheid en bestuur op te leggen aan de Heilige Stad Jeruzalem illegaal zijn, en daarom zondermeer ongeldig en van generlei waarde, en roept Israël op onmiddellijk alle illegale en eenzijdige maatregelen te staken.' Inmiddels heeft de ChristenUnie vragen aan de minister gesteld hierover. Joël Voordewind laat ons weten: "Onbegrijpelijk stemgedrag van Nederland. Eerder heeft de ChristenUnie met succes gelobbyd om Nederland tegen de anti-Israëlresolutie te laten stemmen in de UNESCO. Nu stemt Nederland voor.

Het niet erkennen van de jurisdictie van Israël over heel Jeruzalem is volkenrechtelijk onjuist zolang er geen vredesakkoord is besloten tussen beiden volken," vervolgt het Kamerlid op de site van Christenen voor Israël. "In de tussentijd is Israël juridische en staatsrechtelijk verantwoordelijk voor geheel Jeruzalem. En wat de ChristenUnie betreft blijft dit ook zo: Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël en verhuist de Nederlandse ambassade zo snel als mogelijk van Tel Aviv weer naar Jeruzalem. Hopelijk geeft Amerika daartoe snel het goede voorbeeld.”

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 151 VN-landen: Jeruzalem hoort niet bij Israël
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!