protest

Nieuws

04 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Groep christenen gearresteerd na lezen Bijbelteksten in Amerikaanse Senaat

Een groep van twaalf christenen is gearresteerd, omdat ze Bijbelverzen lazen en in gebed gingen in het Amerikaanse senaatsgebouw in Washingon. De groep, die bestaat uit volgers van Jezus en andere geestelijken, riepen senatoren op tegen de GOP taks Bill te stemmen. Dit is een belastingmaatregel die tot gevolg heeft dat Amerikanen uit de middelklasse uiteindelijk meer, in plaats van minder belasting zouden gaan betalen.

Ze werden meerdere keren gewaarschuwd om hun activiteiten te staken. Ook kregen ze te horen dat hun gedrag in strijd is met de wet. Desondanks gingen ze ermee door.

De activisten werden gearresteerd na het lezen van tweeduizend Bijbelverzen die over armoede en rechtvaardigheid gaan. “Er zijn meer dan tweeduizend verzen over Gods zorg voor de armen,” zei een woordvoerder namens de actievoerders. De meest geciteerde komen uit het boek Mattheüs, waar Jezus onder andere zegt: 'Ik was hongerig, maar u gaf mij niets te eten. Ik was dorstig, maar u gaf mij niets te eten.'

“Senatoren, we brengen dit onder jullie aandacht. Jullie zielen zijn in gevaar!” verklaarde een van de aanwezige vrouwen. “Dit is jullie laatste waarschuwing! Gelukkig zijn degenen wiens hoop op de Heer is.”

Stoïcijns gaan ze door met het proclameren van Bijbelverzen, terwijl de bewakers de eerste, tweede, derde en laatste waarschuwing geven.

“Oh God, dat uw aanwezigheid ons bewaart en dat u ons kracht geeft,” zei een man toen hij in de boeien werd geslagen. “Oh, God, wij dienen in deze plaats.” En terwijl ze worden afgevoerd in politiebusjes, zingen ze.

Bekijk het fragment hieronder:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher