Carla Dik

Nieuws

04 december 2017 door Family7

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik kreeg ruzie met minister Schippers

Volgens het Haagse Zomerrapport van opinieweekblad Vrij Nederland is Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, de beste politica op het Binnenhof van 2015. Ze scoort nota bene een 10. Op de cover van het weekblad staat: 'U kent haar vast niet, maar zij is de beste op het Binnenhof'.

Jan van den Bosch heeft in het programma ‘Thuis’ bij Family7 een prachtig gesprek met Carla, waarin duidelijk naar voren komt waar haar passie vandaan komt. Voordat ze zich aansloot bij de ChristenUnie overwoog ze GroenLinks. Carla: "Ik heb heel goed gezocht naar een partij die bij mij paste. Ik ben het hele spectrum afgegaan, en ik heb nog even naar GroenLinks gekeken omdat zorg voor de schepping heel erg belangrijk voor mij is. Maar ik vind het vooral heel belangrijk dat een partij teruggaat naar de basis en dat is Gods Woord, de Bijbel. In de ChristenUnie vond ik uiteindelijk mijn partij."

Op Prinsjesdag steelt ze de show met haar recycle-jurken waarmee ze graag een statement maakt. Ze zet zich in voor de schepping, wil voedselverspilling terugdringen en pleit voor een samenleving waarin een kind met het Syndroom van Down welkom is. Uitdagingen gaat Carla niet uit de weg: "Ik heb knallende ruzie gehad met minister Schippers, de stoom kwam uit haar oren, zo boos was ze over mijn opmerkingen over de NIPT-test," zegt ze over haar pleidooien tegen de NIPT-test. "Ik heb de test niet tegen kunnen houden, maar wel ontzettend veel waarborgen in het systeem aangebracht, zodat de ouders goed worden voorgelicht en zich niet hoeven te verdedigen."

In dit indringende gesprek leer je Carla Dik-Faber kennen en ontdek je waarom zij met recht is verkozen tot de beste politica van het Binnenhof. Bekijk het gesprek met Carla Dik-Faber in 'Thuis'. Maandag 4 december om 21:00 uur bij Family7.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher