Geloofwaardig onderwijs

Nieuws

01 december 2017 door JBGG

Jeugdbond GerGem start jeugdwerkactie ‘Geloofwaardig onderwijs’

Vrijdag 1 december geeft het team van de JBGG het startsein voor de landelijke Jeugdwerkactie ‘Geloofwaardig onderwijs’. Deze Jeugdwerkactie richt zich op het bieden en verbeteren van Bijbels onderwijs voor jongeren in India, Pakistan en Nigeria.

Onderwijs geeft hoop. Dat geldt nog veel meer voor Bijbels onderwijs. Daarvoor zetten gemeenten en jongeren zich de komende maanden in. Voor jongeren in Lahore in Pakistan, om arme gezinnen hoop te geven. Voor dove tieners in Nigeria, die door hun beperking aan de zijlijn van de samenleving staan. Voor christelijke jongeren en voorgangers uit India die te maken hebben met verdrukking en achterstelling.

In meer dan honderd kerkelijke gemeenten wordt tussen 1 december en 1 juni actie gevoerd. Jongeren zetten zich, onder leiding van hun actiecommissies en jeugdwerkers, in voor de actie. De bedoeling is om geld bijeen te brengen voor de projecten van het deputaatschap voor Bijzondere Noden, het deputaatschap voor Bijbelverspreiding en stichting CBR-Effata. Tegelijk heeft de actie ook een belangrijke inhoudelijke functie. Jongeren staan stil bij de waarde van Bijbels onderwijs Kinderen in Pakistan, jongeren in Nigeria en India houden de spiegel voor.

Van A naar B voor beter onderwijs. Onder dit motto geeft het team van de JBGG het startsein voor de actie. Het team geeft het goede voorbeeld door vrijdag 1 december van Apeldoorn naar Berkenwoude te steppen. In Berkenwoude is er ’s avonds een introductieavond, samen met de jeugdverenigingen.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher