Kerstevent Wandeltheater

Nieuws

01 december 2017 door Kerstevent Wandeltheater Voorthuizen

Kerstevent Wandeltheater dit jaar vernieuwd

Het Kerstevent Wandeltheater Voorthuizen op 15 en 16 december is vernieuwd. Waar men zich eerst de gehele reis in het verleden waande, passeert men nu ook het heden en de toekomst van Kerst. In de wandeling van 2 kilometer in de bossen van Voorthuizen worden de bezoekers in ruim twee en een half uur langs vele podia en acteurs geleid.

Vooral het ‘heden’ springt in het oog door de twee verdiepingen waaruit het podium bestaat. Hoofd decorbouw Nelleke van Wijngaarden liet zich voor het ontwerp van dit podium inspireren door de musical Anne Frank. In de scène ‘heden’ speelt Carla Groen de rol van Eva. “Eva is een razend drukke vrouw die in de tijd voor kerst geen minuut voor zichzelf heeft. Ik denk dat die rol wel herkenbaar is voor andere vrouwen en tegenwoordig ook mannen.”

Naast het heden biedt het evenement ook het (bekende) verleden van kerst. Bezoekers zijn te gast in de herberg van Bethlehem om daarna te ‘shoppen’ in het dorp. Zo is er bijvoorbeeld een bakker, een smid, een dokter en een synagoge. Allemaal in de stijl van het jaar 0. Betalen kan daar niet met een pinpas, maar met de aloude munteenheid Shekels.

Via de wandeling langs de vele scènes komen de bezoekers tenslotte uit bij de de ‘toekomst’. In deze spectaculaire scène wordt een ‘doorkijkje’ geschetst naar iets waarvan je alleen kunt dromen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher