10-jarig jubileum PThU

Nieuws

01 december 2017 door PThU

Programma 10-jarig jubileum PThU bekend

Op 9 januari 2018 viert de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) haar 10-jarig bestaan in Groningen. Tijdens deze dag ontvangen Beatrice de Graaf en Dirkie Smit een eredoctoraat, en inmiddels is de rest van het programma ook bekend.

Om 11.30 uur zal cabaretier Vincent Bijlo de dag aftrappen in de Martinikerk met zijn visie op het dagthema ‘In uw licht zien wij licht’ (Psalm 36:10), tevens het motto van de universiteit. Hierna volgt de lunch met zogenaamde ‘pizzapreken’ door vijf uiteenlopende personen. Om 13.00 uur zullen Beatrice de Graaf en Dirkie Smit een masterclass geven, waarna alle deelnemers uiteen gaan om een groot aanbod aan workshops bij te wonen op verschillende locaties in Groningen. Deze workshops lopen uiteen van een stadwandeling tot een pub quiz en reflectie op het Onze Vader-gebed door Theoloog des Vaderlands Claartje Kruijff.

De academische plechtigheid vindt plaats in de Nieuwe Kerk om 16.00 uur waarbij de eredoctoraten overhandigd zullen worden het Vocaal Theologen Ensemble zorgt voor muzikale omlijsting. Na afloop verplaatsen we weer naar de Martinikerk waar we het glas heffen, gevolgd door een diner met open podium. We sluiten de dag af met een feest in Huis de Beurs op de Vismarkt.

Klik hier voor meer inforamtie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher