VS Israël

Nieuws

30 november 2017 door Jeffrey Schipper

'Trump wil ambassade verplaatsen naar Jeruzalem'; Witte Huis: te voorbarig

Volgens de Amerikaanse vice-president Mike Pence overweegt president Donald Trump overweegt de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Het Witte Huis heeft de juichstemming onder 'Israël-fans' getemperd door te verklaren dat deze plannen "te voorbarig" zijn, meldt The Times of Israël.

In het kader van de zeventigste verjaardag van de historische stemming van de Verenigde Naties over de oprichting van de Joodse staat kwamen de vertegenwoordigers van de 33 staten die vóór stemden bijeen om dit besluit nog eens te vieren. Ook Pence was daarbij aanwezig, schrijft Israël Today. Hij vertelde dat Amerikaanse president serieus nadenkt over de vraag hoe en wanneer de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem kan worden verplaatst.

Mensen die Israël een warm hart toedragen zagen in dit bericht een overwinning. Hiermee zou de VS Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen. "Dit bericht is te voorbarig. We hebben niets te melden," onderstreept Sarah Sanders, perschef van het Witte Huis. 

Volgende maand zal Trump opnieuw moeten beslissen of hij de beslissing over de verhuizing wil uitstellen, zoals zijn voorgangers altijd hebben gedaan om spanningen in het Midden-Oosten te voorkomen. Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 annexeerde Israël Oost-Jeruzalem, en riep het de hele stad uit tot hoofdstad. Maar de meeste landen, inclusief de VS, erkennen die annexatie niet. Daarom willen ze er hun ambassade niet vestigen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher