Katholieken en protestanten

Hervormde predikant: "Laat protestanten beweging vormen in Rooms-Katholieke Kerk"

30-11-2017 door Jeffrey Schipper

"In de afgelopen 500 jaar bleek dat de wissel van Kerk naar Woord niet alleen zegen bracht. Mensen denken niet in een neutrale, universele logica, maar binnen een persoonlijk en beperkt denkraam," schrijft dr. E. E. Bouter in het Reformatorisch Dagblad. De hervormde predikant maakt duidelijk dat het protestantisme sinds de Reformatie enorm verdeeld is en wijst op het belang van sola Ecclesia, alleen de Kerk.

"Bewegingen hebben een platte structuur, net als het protestantisme," vervolgt Bouter. "Protestanten zouden heel goed een beweging kunnen vormen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Een beweging met een eigen ritus die op kernpunten met die van Rome overeenkomt. Als deze beweging rechtstreeks onder de paus gaat vallen, zal dit protestanten de gelegenheid geven aan pauselijk gezag te wennen. Deze verbinding zal de schatten van de Reformatie Rome binnendragen op het hoogste niveau.

We konden aan Benedictus XVI merken wat het voor een paus betekent als hij vertrouwd is met de Reformatie. Dit geeft gegronde hoop op geestelijke uitwisseling en verrijking. (...) Het is liefde die christenen naar elkaar drijft. Is het niet de liefde voor elkaar, dan toch in ieder geval de liefde voor Christus en de eenheid van Zijn lichaam, de Kerk."

Lees hier het volledige commentaar van de predikant van de hervormde gemeente te Amerongen.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hervormde predikant: "Laat protestanten beweging vormen in Rooms-Katholieke Kerk"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!