Egypte

Nieuws

30 november 2017 door Open Doors

Egyptische christenen krijgen na 22 jaar toestemming voor kerkbouw

Tientallen evangelische kerken in de omgeving van Minya mogen hun kerken repareren, vergroten of herbouwen. Sommige kerken wachten in Egypte al meer dan twintig jaar op toestemming.

De 21 aanvragen werden in de afgelopen maanden gehonoreerd door gouverneur Essam al-Bedeiwi. Dominee Boulos Moussa van de Bethelkerk in Minya is dankbaar dat de overheid eindelijk na 22 jaar toestemming gaf. Moussa: “De gemeente is heel blij dat ze weer gebruik kan maken van haar kerkgebouw.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De toestemming om te bouwen of te repareren ging vooral naar protestantse kerken. De toestemming kan verband houden met twee internationale christelijke delegaties die in november naar Caïro kwamen. De Amerikaanse vicepresident Pence bezoekt Caïro eind december.
Volgens een lokale bron wil de Egyptische president laten zien “dat Egypte opkomt voor christenen en dat er geen christenvervolging is in Minya.”

Ondertussen zijn een aantal koptische kerken in Minya onder dwang gesloten. De lokale overheid wilde spanningen tussen moslims en christenen wegnemen en besloot deze kerken tijdelijk te sluiten. De bisschop van Minya, Anba Macarius, zei hierover: “Het is alsof de eredienst een misdaad is waar kopten voor gestraft moeten worden.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher