Oeds de Jager

God

30 november 2017 door 3xM

"Geld geven is makkelijk, tijd geven is veel moeilijker"

In het dagelijks leven heeft hij het druk genoeg als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Tytsjerksteradiel. Een boeiende, veelzijdige baan, vindt Oeds de Jager. Waarmee hij trouwens ook weleens over de grens mag kijken. Zo was hij vorig jaar nog in de Verenigde Staten voor een congres en heeft hij regelmatig contact met andere Europese city managers. Daarnaast is De Jager al tien jaar ouderling van de evangelische gemeente ‘De Salvator’ in Leeuwarden.

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

Comfortzone
Toch had hij het gevoel dat hij nog een uitdaging nodig had. Dat hij als overtuigd christen in deze wereld meer mag betekenen. Dat hij weleens uit zijn comfortzone mag komen. Als De Jager op een zaterdagochtend in het Friesch Dagblad de advertentie van 3xM leest, ziet hij dat dan ook als een regelrechte gebedsverhoring. 3xM vraagt een Internationaal Fondsenwerver voor Canada. Een director of donor en partner development, op z’n Engels gezegd. Dit is voor mij, denkt hij, dit moet ik gaan doen. De Jager: “Ik heb altijd al iets met het buitenland gehad, mijn wortels liggen in Canada, ik mag graag reizen en bovendien: het Evangelie is bestemd voor de hele wereld. Jezus zegt: bid niet alleen voor je omgeving, hou het niet voor jezelf. Weet je, het is gemakkelijk om geld te geven, maar tijd geven is veel moeilijker.”

Brenger van hoop
De Jager kende 3xM slechts oppervlakkig, maar na een paar gesprekken in Amersfoort weet hij nu veel meer: “Het is een zendingsorganisatie die in landen waar het Evangelie maar moeilijk ingang vindt op de nationale zender christelijke tv-programma’s uitzendt. Daarin combineren ze de christelijke boodschap met actuele thema’s en problemen in dat land. Zoals Bangladesh, waar nu zoveel vluchtelingen naartoe komen. 3xM is daar ook en mag daar berichten van hoop in de ether brengen. Hoop brengen door middel van social media en televisie, ik vind het geweldig dat ik daaraan mee mag werken.”

Zijn collega’s bij de gemeente Tytsjerksteradiel reageerden positief op het plan van De Jager: “Ik heb er met de burgemeester over gesproken en hij vindt maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Daarom steunt hij mijn initiatief en de andere collega’s ook trouwens. Er zijn er al die mij gaan sponsoren en dat vind ik super. Er wordt heel positief gereageerd en dat helpt mij enorm.”

Unieke uitdaging
Wat gaat De Jager eigenlijk doen voor 3xM in Canada? “Ik ga een netwerk opbouwen met als doel om fondsen te werven. Het is een unieke organisatie die evangeliserende tv-programma’s maakt in zogeheten ‘moeilijk toegankelijke landen’. Daar heb je er niet nog een van in de wereld. Daar moet ik in Canada mensen enthousiast voor kunnen maken. Dat heeft natuurlijk tijd nodig, want ik moet eerst vertrouwen wekken, maar met Gods hulp gaat dat vast lukken. Natuurlijk vind ik het heel spannend, maar het is ook een prachtige uitdaging. Ik ga twee tot drie keer per jaar naar Canada en plan dat om mijn drukke werkzaamheden bij de gemeente heen. Eind februari 2018 ga ik voor het eerst. Ja, ik heb veel zin in deze uitdaging!”

Lees hier meer over het werk van 3xM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher