moslim

Levensverhaal

30 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Moslima zette streep door zelfdodingplannen na een visioen van Jezus

Een voormalig moslima heeft haar bekeringsverhaal gedeeld in een open brief in The College Fix. Jezus sprak tot haar in een visioen. Nikki Tayelan was op vakantie in Teheran, toen ze psychische problemen ervaarde. Ze voelde zich zo hopeloos en alleen, dat zelfdoding de enige oplossing leek.

“Ik lag in bed in een koude kamer van ons familiehuis,” beschrijft ze. “Ik was alleen, daar had ik bewust voor gekozen. Afzondering was mijn enige troost toen paniek, angst en zelfhaat mij vastgrepen.” Ze had haar familie al langer dan een jaar niet gezien, maar kon het niet opbrengen om met ze te gaan praten. “Ik had de kleine momenten die we samen doorbrachten moeten koesteren. Maar het voelde alsof ik geen lucht meer kon krijgen.”

Ze voelde zoveel emotionele pijn, dat de gedachte aan zelfdoding in haar opkwam. “Ik sloot voor een moment mijn ogen en toen zag ik een beeld. Ik vroeg me eerst nog af of ik het wel echt goed zag. Voor mij in de duisternis stond Jezus. Ik hoorde Hem de woorden ‘Volg mij’ zeggen.”

Er kwam kalmte over haar, de paniek verdween. Vanaf dat moment nam haar leven een andere wending aan. “Toen ik terugkeerde naar Zuid-Californië, begon mijn zoektocht. En ging daten met een jongen die mij meenam naar de kerk en mij introduceerde in een heel nieuwe familie,” schrijft ze. In februari van dit jaar werd ze gedoopt. “Ik leef nu in genade en in vertrouwen, en worstel niet langer met angst en suïcidale neigingen.”

Haar familie heeft haar bekering niet geaccepteerd. Ze groeide op met het idee dat het christendom een valse religie is. “Ik heb verhalen gehoord, over dat Jezus in het Midden-Oosten tot mensen verscheen. Ik kan je vertellen dat deze verhalen écht zijn. Ik ben het levende bewijs.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher