Anita en Ap Verwaijen

Levensverhaal

30 november 2017 door Hour of Power

Zoon van Anita en Ap maakte een einde aan zijn leven: "Ik was boos op God"

Twee jaar geleden op 13 november werd de wereld geschokt door een terroristische aanslag in Parijs. Tientallen mensen vonden de dood. Ook voor Ap en Anita Verwaijen stond de wereld even stil, want op diezelfde dag beëindigde hun zoon zijn leven. Hij leed aan depressie en kampte met angsten.

Anita vertelt over haar zoon dat hij altijd erg zorgzaam was en de hele wereld wilde helpen. Maar hij was ook kwetsbaar. Ap vult aan: “Hij studeerde rechten, maar dat was niet op zijn lijf geschreven. Z’n studie mislukte en hij kwam niet uit de verf. Hierdoor werd hij voor het eerst depressief. Maar hij kwam er toch weer uit. Hij trouwde, kreeg drie kinderen en werd senior accountant. Maar hij liep op z’n tandvlees.” Anita: “De laatste keer waren we in Frankrijk op vakantie en toen belde hij dat het niet goed ging met hem.”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Wanneer hun zoon in een inrichting terecht komt, moeten Ap en Anita hem echt loslaten. Ap: “Depressie is een ziekte en als de omstandigheden dan ook niet meezitten, dan is dat heel moeilijk.” Zoon Verwaijen is een patiënt die het leven niet meer aankan en besluit het te beëindigen. Anita: “Het verdriet van een moeder om haar zoon is heel onnatuurlijk. Ik ben echt boos geweest op God. Mijn emoties waren helemaal in de war, maar ik heb God nooit de schuld gegeven. Ik heb Gods troost ervaren door middel van vrienden die eten kwamen brengen en een arm om ons heen sloegen."

Het echtpaar Verwaijen zit nog steeds in een proces van verwerking wat soms drie stappen vooruit is en weer twee terug. Ap: “Ik weet dat God dichtbij is, ook in het dal en Hij lijdt met ons mee. Dus als je in een soortgelijke situatie zit, hou vol, geef niet op! We zijn niet honderd procent genezen maar we kunnen functioneren."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher