Groepsgebed

God

29 november 2017 door EO BEAM

EO-columnist Bas Derks heeft de gave van profiteren

'Doe nu je ogen dicht, leg je handen op de schouder van degene tegenover je en zie zijn of haar toekomst via gebed.' EO-columnist Bas Derks dacht dat hij was beland in een aflevering van Bananasplit, maar het betrof een een cursus profeteren. "Ja sorry, ik ben gewoon niet zo goed in dingen doen die van buiten opgelegd worden," schrijft hij op de site van EO BEAM.

Om te oefenen moest Derks bidden voor een vrouw met een zere schouder. Bas liep de kerk uit toen hij ontdekte dat hij hiervoor te nuchter is. "Stiekem ben ik niet nuchter, maar bang. Bang om mezelf volledig aan God over te geven. Ik wil controle houden over mijn leven. Wil de kok van mijn eigen bestaan zijn. Natuurlijk mag er van buitenaf wel een beetje in mijn levensgerecht geroerd worden, maar o wee als je de ingrediënten verandert."

Naar eigen zeggen heeft de columnist wél de gave van profiteren. "Ik weet altijd precies wat ik van anderen wil en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen." Hij is jaloers op mensen die zich volledig kunnen overgeven en in liefde voor een ander bidden. "Het komt uit een goed hart. En God verstaat het hart beter dan mijn egoïstische praatjes, die liever profiteren dan profeteren."

Lees hier de volledige column van Bas Derks.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher