Groepsgebed

EO-columnist Bas Derks heeft de gave van profiteren

29-11-2017 door EO BEAM

'Doe nu je ogen dicht, leg je handen op de schouder van degene tegenover je en zie zijn of haar toekomst via gebed.' EO-columnist Bas Derks dacht dat hij was beland in een aflevering van Bananasplit, maar het betrof een een cursus profeteren. "Ja sorry, ik ben gewoon niet zo goed in dingen doen die van buiten opgelegd worden," schrijft hij op de site van EO BEAM.

Om te oefenen moest Derks bidden voor een vrouw met een zere schouder. Bas liep de kerk uit toen hij ontdekte dat hij hiervoor te nuchter is. "Stiekem ben ik niet nuchter, maar bang. Bang om mezelf volledig aan God over te geven. Ik wil controle houden over mijn leven. Wil de kok van mijn eigen bestaan zijn. Natuurlijk mag er van buitenaf wel een beetje in mijn levensgerecht geroerd worden, maar o wee als je de ingrediënten verandert."

Naar eigen zeggen heeft de columnist wél de gave van profiteren. "Ik weet altijd precies wat ik van anderen wil en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen." Hij is jaloers op mensen die zich volledig kunnen overgeven en in liefde voor een ander bidden. "Het komt uit een goed hart. En God verstaat het hart beter dan mijn egoïstische praatjes, die liever profiteren dan profeteren."

Lees hier de volledige column van Bas Derks.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over EO-columnist Bas Derks heeft de gave van profiteren
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!