misbruik

Nieuws

29 november 2017 door Jeffrey Schipper

Bijna vijftig meldingen over seksueel misbruik bij Jehovah's Getuigen

Bij een stichting die is opgericht om seksueel misbruik door Jehovah's Getuigen aan de kaak te stellen, zijn in een week tijd 46 meldingen binnengekomen. Dat zegt Frank Huiting, een van de oprichters tegenover diverse media, waaronder de NOS.

Ruim een week geleden kondigde Huiting de stichting aan. De nieuwe Nederlandse stichting Reclaimed Voices wil de huidige procedures bij Jehovah’s Getuigen rondom seksueel misbruik aan de kaak stellen. Ze wil hierover bewustwording creëren bij de overheid en in de maatschappij en streeft naar verandering in het beleid van de wachttorenorganisatie, zodat kinderen beter beschermd worden.

"Het feit dat er zo veel meldingen binnen zijn gekomen, zegt eigenlijk al genoeg," stelt Huiting tegenover RTV Noord. "Het gaat om misbruikgevallen die in het verleden hebben plaatsgevonden, maar helaas zijn er ook actuele gevallen bij. Er zijn zeker honderden gevallen in Nederland, die eigenlijk naar buiten zouden moeten komen en waarvan mensen dat op dit moment nog niet durven."

Een woordvoerder van het landelijk bestuur van de Jehovah's Getuigen meldde vorige week open te staan voor een gesprek met de stichting. Bekijk hier (PDF) de open brief die de stichting heeft geschreven aan het bestuur van de Jehovah's Getuigen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher