God

29 november 2017 door Jeffrey Schipper

Kinderboek vertaalt Bijbelverhalen naar het dagelijks leven

“In mijn gemeente mag ik een met een aantal hele fijne mensen een zondagsschool groepje leiden van 4 tot 6 jaar. Het leuke is dat ik 1 van de zeker 4 mannen ben, terwijl je vaak hoort dat dit soort taken vaak door de moeders wordt gedaan,” vertelt Jeroen Struik, schrijver van het kinderboek 'Tim ging op reis'.

“Bij het voorlezen van de bijbelverhalen merkte ik dat de kinderen de boodschap op zich al vaker hebben gehoord,” vervolgt de auteur. “Maar omdat het toch vaak gaat over de woestijn of wonen in een tent is het voor de kinderen soms wat lastig om te visualiseren. En zoals ik het vroeger zelf ook heb ervaren; het is vooral erg lang geleden allemaal. In het boek Tim ging op reis, heb ik geprobeerd om dit meer naar het dagelijkse leven te brengen. Tim gaat bijvoorbeeld met de bus en achterop een scooter. Hij komt in steden en gaat met de fiets. Heel herkenbaar allemaal. Zo wordt op een speelse wijze het verhaal naar het hier en nu gebracht. Kinderen herkennen zichzelf in de gedachtes en situaties waar Tim in terecht komt. Daardoor gaan ze vragen stellen waardoor ze met hun ouders in gesprek komen.

Dat is mijn bedoeling, van het kindje in de kribbe naar het dagelijkse leven. Tim ging op reis inspireert mensen om dingen te ondernemen, dat is mijn tweede boodschap. Ik hoop dat mensen met hun kind aan de slag gaan, samen in gesprek gaan, of iets ondernemen. Knutselen, koekjes bakken of wat dan ook. dit gebeurd nu al, er word geborduurd en geknutseld aan de hand van Tim of scholen maken er een project van. Het kleurboek Tim krijgt een kleur wordt half november verwacht en ook hier is de boodschap: ga lekker samen kleuren.”

Lees hier meer over ‘Tim ging op reis’, ook verkrijgbaar in de christelijke boekhandels.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher