Pakistan vlag

Jubilee Campaign organiseert ontmoetingsdag met Pakistaanse christenen

28-11-2017 door Jubilee Campaign

Jubilee Campaign organiseert een ontmoetingsdag voor Nederlandse en Pakistaanse christenen op zaterdag 9 december. Samen met de Pakistan Christian Political Foundation (PCPF) besteedt men aandacht aan mensenrechten en geloofsvervolging, maar ook voor het komende kerstfeest.

Pakistan staat bekend als land waar christenen het erg zwaar hebben. Velen van hen vluchten daarom naar het buitenland, waaronder Nederland. Hoewel ze proberen hun eigen taal en godsdienstige gebruiken in ere te houden, zoeken ze ook graag aansluiting bij Nederlandse kerken. Het dagprogramma wordt dan ook gehouden in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Kandelaar in Stadskanaal.

Tijdens de ontmoetingsdag vieren aanwezigen de Internationale Mensenrechtendag, die jaarlijks op 10 december wordt gehouden. Ze zullen stilstaan bij mensen die hun land hebben moeten verlaten vanwege vervolging. Daarnaast wordt een uniek optreden verzorgd door de Indiase gospelzanger Balbir Suffi. Verder zal de voorganger van GKv De Kandelaar nadenken over de komende viering van Jezus’ geboorte.

Verhalen uit het veld
Peter Bronsveld, Mirjam Bos en Ijaz Zulfquar, die dit jaar reizen hebben gemaakt naar onder meer Nigeria, Irak, Pakistan en Thailand, zullen op 9 december vertellen over het werk van Jubilee Campaign. Zij kunnen u uit de eerste hand vertellen over de situatie van christenen in deze landen en over het werk dat Jubilee Campaign voor hen doet.

Klik hier voor meer informatie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Jubilee Campaign organiseert ontmoetingsdag met Pakistaanse christenen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!