Nieuws

28 november 2017 door Reformatorische Omroep

Reformatorische Omroep wil met schone lei beginnen aan 2018

Na een turbulent jaar wordt er binnen de organisatie van de Reformatorische Omroep met vertrouwen vooruit gekeken. Het jaar 2017 kenmerkte zich door ingrijpende veranderingen. “We hebben het zwaar gehad,” zo blikt voorzitter Rijneveld terug. “Verdrietig genoeg moesten we van medewerkers afscheid nemen. Daarnaast hebben we veel technische en administratieve verbeteringen doorgevoerd. Bijna alle 30 vrijwilligers zijn bij de omroep gebleven en zetten samen met nieuwe vrijwilligers hun schouders eronder. Gelukkig bleven donateurs en ondernemers ons ook steunen en kijken we in vertrouwen vooruit naar 2018.”

In 2018 hoopt de Reformatorische Omroep met een schone lei te kunnen beginnen. Het huishoudboekje is op orde gebracht. In dat huishoudboekje van 2018 staat wel een tekort vanuit 2017. Ruim 200.000 euro is er extra in de RO gestoken. Met dat geld zijn financiële tekorten aangevuld, is er groot technisch onderhoud uitgevoerd, de website is gebruiksvriendelijk gemaakt en is er nieuwe uitzendapparatuur en een aantal nieuwe camera’s aangeschaft. Ook voor 2018 staan nog enkele noodzakelijke verbeteringen op de rol, want de radio-uitzendingen moeten nog minder storingsgevoelig en van betere kwaliteit worden. De groeiende groep vrijwillige programmamakers en presentatoren zullen ook getraind gaan worden.

“De donateurs behoeven zich geen zorgen te maken. We gaan de basisdonatie niet verhogen. Uiteraard hopen we dat iedereen, als het mogelijk is, een extra steentje wil bijdragen. We willen graag samen door bouwen.” Rijneveld vervolgt: “We hebben op moedeloze momenten echt wel eens getwijfeld of het goed zou komen, maar telkens bleek de Heere ons trouw en genadig. We zijn er steeds doorheen geholpen.”

De Reformatorische Omroep bestaat sinds 2006 en is een onafhankelijke stichting met ca. 12.000 donateurs en zo’n 150 businessclub-deelnemers. Omdat de RO zelfstandig is en geen onderdeel uitmaakt van het publieke omroepbestel, ontvangt de RO geen subsidies of overheidsfinanciering.

Foto: Reformatorische Omroep

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher