gevangenis

Nieuws

28 november 2017 door Open Doors

Iraanse christen al 10 jaar in de cel

De Iraanse christen Gol-Tapeh moet tien jaar de cel in omdat hij schuldig is bevonden aan ‘missionaire activiteiten’ en ‘acties tegen de nationale veiligheid’. Het beroep dat hij onlangs indiende, is afgewezen.

Eldar Gurbanov, Yusif Farhadov, Bahram Nasibov uit Azerbeidzjan en Iraniër Naser Navard Gol-Tapeh werden in juni 2016 opgepakt. Geheime agenten vielen toen een bruiloft in Teheran binnen. De mannen brachten vier maanden door in de gevangenis en werden in oktober op borgtocht vrijgelaten. Kort daarna vertrokken Gurbanov, Farhadov en Nasibov uit Azerbeidzjan naar huis.

De Iraanse Gol-Tapeh, een moslimbekeerling, tekende beroep aan tegen zijn straf. De rechter heeft op 12 november geoordeeld dat hij zijn straf van tien jaar moet uitzitten.
Volgens de mensenrechtenorganisatie Article 18 probeert de Iraanse overheid met politieke aanklachten internationale druk te voorkomen. De aanklacht van ‘acties tegen de nationale veiligheid’ wordt meer en meer gebruikt om christenen langdurig gevangen te zetten. De groei van de kerk en de evangelisatiedrang van christenen zijn de ware reden van de arrestaties.

Iran staat op plaats nummer 8 van de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher