metoo

Nieuws

28 november 2017 door Hendriëlle de Groot

#ChurchToo: mensen delen verhalen van seksueel misbruik in de kerk

De recente onthullingen van seksueel geweld tegen veel invloedrijke personen in Hollywood en Washington zijn ronduit schokkend te noemen. Maar als christenen moeten we er ons bewust van zijn dat de kerk niet immuun is voor dit soort gedrag. De Twitter hashtag #ChurchToo was de afgelopen dagen trending, omdat hun verhalen delen over misbruik door kerkleiders.

“Ik was 11. Ik ging naar de badkamer en werd gevolgd door de jeugdpastor. Hij greep mijn arm. Ik had het geluk dat ik kon ontsnappen. Ik vraag mij alleen af hoeveel meisjes niet zoveel geluk hadden,” schreef een vrouw. “Bij de jeugdgroep van een vriend, in reactie op een gesprek over puurheid en bescheidenheid, ging ik met tranen in mijn ogen naar een vrouwelijke vrijwilliger. Ik vertelde dat ik was verkracht en dat ik mij schaamde, omdat ik niet meer puur was. Ze antwoordde door te vragen of ik spijt had van mijn rol, in wat er gebeurd was,” deelde een ander.

“Toen ik op de middelbare school zat, zei een zondagsschoolleraar dat ‘verkrachting niet zou bestaan, als vrouwen hadden geleerd om wat vaker ja te zeggen’. Deze zin speelt elke dag in mijn hoofd. #churchtoo,” luidt een volgende tweet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher