Leo Feijen

Levensverhaal

27 november 2017 door Family7

Leo Feijen: "Als je niet beseft dat het morgen afgelopen kan zijn, leef je als een zombie"

Leo Feijen werd geboren in een katholiek gezin, ging Geschiedenis studeren en werd historicus en journalist. Hij is hoofd levensbeschouwing bij KRO-NCRV. "Is daar nog ruimte voor?," vraagt Jan van den Bosch in de nieuwste aflevering van ‘Thuis’. "Het is volop aanwezig!’ zegt Feijen enthousiast. ‘We moeten in deze tijd uit onze comfortzone komen en zoeken naar een nieuwe manier om het verhaal van God met mensen te laten zien. Ga uit de kerken en zoek de garage op, waar mensen bij elkaar komen. Misschien is Hij daar ook zichtbaar en tastbaar."

Feijen is een geboren verteller. Hij spreekt in ‘Thuis’ onder andere met genegenheid over zijn vader en moeder, die kort na elkaar zijn overleden. "We zijn tegenwoordig onverdraagzaam naar de dood. Maar als je de dood ziet naderen, kun je zeggen tegen God: haal deze man, haal deze vrouw. Dat was zo bij mijn moeder. Ik heb geleerd dat je moet wachten op de dood, dat je die niet moet versnellen. Juist als een mens niets meer kan, als hij op het nulpunt van zijn zwakte is, dan kan hij zijn hart openen en anderen dichtbij laten komen. Dat is de paradox van het leven: als een mens op z’n zwakst is, dan geeft hij het meest, omdat niets hem meer weerhoudt."

Is Leo Feijen zelf klaar om zijn Heer te ontmoeten? "Soms te weinig. Niet dat ik niet met God leef, maar ik heb nog zoveel te doen! Maar als God me roept, dan zeg ik: ‘Hier ben ik, in al mijn gebrokenheid.’ Als je niet het besef hebt dat het morgen afgelopen kan zijn dan leef je als een zombie. Ik kijk erg uit naar de ontmoeting met God, probeer met vallen en opstaan te leven met zijn barmhartigheid en dat te delen. Ik verlang er naar om Hem in de ogen te kijken."

Bekijk het gesprek met Leo Feijen in 'Thuis':

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher