praying man

God

27 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Verander je door gebed echt de gedachten van God?

Heb je je ooit afgevraagd of gebed echt werkt? Kun je bijvoorbeeld de gedachten van God veranderen door te bidden? Als we bidden voor de uitkomst van sommige situaties, als het gebed vervolgens ogenschijnlijk beantwoord wordt, is dat dan Gods antwoord op gebed of zou het anders ook wel zou zijn gebeurd? Was het de wil van God?

“Als God echt soeverein is en als hij alles heeft gepland en geweten, alles gepland heeft en geweten, sinds het begin van de wereld, waarom bidden we dan?” Stephen Wellum, professor christelijke theologie aan de Southern Baptist Theological Seminary in Louisville vraagt zich dat af op SBTS.

Voor het antwoord moeten we in de Bijbel kijken. “De Bijbel zegt dat we beelddragers van God zijn. We zijn vrij, in de zin dat we verantwoordelijk worden gehouden voor onze acties. Ons gebed doet ertoe.”

“God weet alle dingen, maar de Bijbel zegt ook dat onze gebeden belangrijk zijn. Onze gebeden zijn een petitie aan God,” voegt hij eraan toe. Jezus vertelt ons om steeds opnieuw onze vragen aan God voor te leggen, benadrukt Wellum. God heeft geplande middelen, om zijn geplande bedoelingen te bereiken.

“Als we nadenken over gebed, gaat het er vaak om wat we God kunnen vragen,” zegt Wellum. Maar het is belangrijk dat we aan het nadenken worden gezet over wat de Bijbel zegt dat we moeten bidden. “Dat we Gods plan kennen door lofprijzing, door voor iemand anders te bidden. We vragen naar Gods soevereine plan. Zijn soevereiniteit en ons vragend gebed gaan hand in hand.”

“Laat die twee nooit gescheiden zijn. De Schrift houdt ze bij elkaar en we moeten ze bij elkaar houden in ons denken en ons handelen. In ons dagelijkse leven en in de kerk.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher