Pieten 'ontheiligen' kerk met macarena-dans bij altaar

27-11-2017 door Bunniks nieuws | NOS

Het bisdom Utrecht is niet te spreken over Zwarte Pieten die een dansje deden bij het Sinterklaasfeest in een kerk in Bunnik. De lokale nieuwssite Bunniks nieuws meldt dat de kerk volgens het bisdom is ontheiligd, schrijft de NOS.

Tijdens de intocht werd door de Pieten gedanst op het verhoogde deel voorin de kerk waar het altaar staat, ook wel het priesterkoor genoemd. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, vindt het dansen op het priesterkoor niet gepast. Een woordvoerder van het bisdom: "Een rooms-katholiek kerkgebouw is uiteindelijk een heilige plaats, waarvan het priesterkoor het liturgisch centrum vormt. Dat is dus niet de plek om dansen op te voeren, dat doet afbreuk aan het heilige karakter van de plek."

Om de ontheiliging van de kerk ongedaan te maken, werd de kerk dinsdagavond opnieuw ingewijd. De woordvoerder: "Het gaat hier om een zogeheten 'boeteviering', waarmee de kerk als het ware weer in ere wordt hersteld. Daartoe spreekt de aanwezige priester enkele gebeden uit, als onderdeel van een viering." Veel kerkgangers in Bunnik vinden de reactie van het bisdom overdreven. "Na afloop hebben wij alleen maar complimenten gehad."

Klik hier om de beelden te bekijken.

Foto: screenshot Slotland TV

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Pieten 'ontheiligen' kerk met macarena-dans bij altaar
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!