Nieuws

27 november 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. D. G. R. A. Beekman aan de slag in hervormd Ede

Ds. D. G. R. A. Beekman (foto) vertrekt binnenkort uit Noorden. Hij gaat in de Bethelkerk in Ede aan de slag als opvolger van ds. K. van Meijeren. Laatstgenoemde ging onlangs aan de slag als missionair toeruster van de IZB. Beekman bedankte onlangs voor beroepen uit Aalsmeer en Hendrik-Ido-Ambacht.

De hervormde gemeente in Dinteloord moet verder zoeken naar een predikant, omdat ds. A. ten Brinke heeft bedankt. De Brabanders zoeken een opvolger voor de in 2015 naar Sluipwijk vertrokken ds. F. J. M. van Veldhuizen. Eerder bedankten ds. D. Verkuil, ds. J. Snaterse en ds. A. A. Floor voor beroepen uit Dinteloord. Ten Brinke is sinds 2013 actief in Goedereede.

In Boven-Hardinxveld heeft de hervormde gemeente een beroep uitgebracht op ds. G. H. Vlijm. De gemeente is vacant omdat ds. P. Vernooij eerder dit jaar vertrok naar Lekkerkerk. Vlijm is sinds kort beroepbaar. In 2013 ging hij aan de slag in zijn huidige gemeente in Nieuwer ter Aa.

De hervormde gemeente Woerden (wijk Centrum-Oost) heeft van ds. C. van Duijn te horen gekregen dat hij trouw blijft op zijn post. Hij heeft bedankt. De predikant is sinds kort beroepbaar omdat hij alweer meer dan vier jaar actief is in de Oude Kerk te Delft. De gemeente in Woerden zoekt een opvolger voor de in 2014 naar Gouda vertrokken ds. G. C. Vreugdenhil.

Ds. J. H. Lammers denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Ridderkerk. De hervormde predikant ontving een beroep uit Bodegraven. In Bodegraven is men op zoek naar een predikant vanwege het vertrek van ds. P. F. Bouter naar Bergambacht. Eerder bedankten ds. M. Maas (toen Veenendaal, nu Dordrecht), ds. H. Russcher (toen Nijkerk, nu Veenendaal), ds. A. L. van Zwet (Putten) en ds. J. A. C. Olie (Genemuiden) voor beroepen uit Bodegraven.

De protestantse gemeente in Bergeijk verwelkomt ds. M. de Vries als nieuwe predikant. Onlangs ging ds. mw. J. W. J. Fijn van Draat-Kolf met emeritaat. Momenteel heeft De Vries de Doopsgezinde gemeente van Giethoorn onder zijn hoede. Proponent mw. S. Voskuil-Dijkshoorn gaat in de protestantse gemeente in Rozenburg voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Daar kwam een predikantplaats vrij vanwege het emeritaat van ds. T. Verbeek.

Foto: Twitter


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
Meer over Beroepingsnieuws »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?