Mars voor het Leven

Nieuws

24 november 2017 door Sjoukje Dijkstra

Stille tocht en bloemen voor 31.000 ongeboren kinderen: Mars voor het Leven in Den Haag

Op zaterdag 9 december wordt op het Malieveld in Den Haag alweer voor de 25ste keer de Mars voor het Leven georganiseerd. Dit jaar niet door het centrum van Den Haag, maar er langs. Langs een gedenkmonument op het Malieveld.

“31.000 abortussen per jaar. Daar staan we bij stil,” aldus Kees van Helden van Stichting Schreeuw om Leven. 3.100 witte gerbera’s worden ter beschikking stelt aan de deelnemers van de Mars: 10 procent van 31.000. Deze bloemen worden gelegd bij het monument op het Malieveld.

Voor elke abortus een persoon
Vorig jaar deden er 5.000 mensen mee aan de Mars, een meer dan verdubbeling van de 2.000 het jaar daarvoor. Van Helden verwacht dit jaar weer duizenden mensen. “Het is ons verlangen dat er dit jaar voor elk geaborteerd kind, een persoon meeloopt. Dat zijn 30.803 mensen.”

Dat de Mars alweer voor de 25ste keer wordt gehouden, vindt Van Helden betreurenswaardig. “Het is nog steeds nodig om op te staan voor het leven. Het is geen jubileum, maar een verdrietig feit.” Net als in voorgaande jaren is het programma gevuld met inspirerende sprekers. Zo komen Kees van der Staaij (SGP) en Gert-Jan Seegers (ChristenUnie) spreken. Een andere interessante spreker is Peter Smith. Hij heeft jarenlang de pro-life belangen behartigd bij de Verenigde Naties en zal vertellen over zijn ervaringen als pro-life lobbyist bij een organisatie die abortus als mensenrecht ziet.

Signaal
Volgens Van Helden is de Mars meer dan ooit nodig om een signaal af te geven aan de samenleving, aan de politiek. “Dat bij het voltooid levenseinde-voorstel van D66 op de rem is getrapt, is natuurlijk mooi. Dat de abortuspil momenteel (nog) niet verkrijgbaar zal zijn bij de huisarts, beschouwen we ook als een antwoord op onze gebeden. Toch zijn de ontwikkelingen over het algemeen niet positief te noemen. Neem de grootschalige fraude bij de abortusklinieken, het faillissement van CASA en de vrouwen wiens leven in gevaar is (gebracht) door medische handelingen bij abortusklinieken door niet daarvoor opgeleide mensen. Alles om die wachtlijsten weg te werken. Die situatie is onhoudbaar; ongeboren kinderen wordt daarmee het recht op leven ontnomen.”

Praktische informatie
Het programma begint om 12.00 uur op het Malieveld in Den Haag (inloop vanaf 11.00 uur). Op het terrein zijn toilet- en cateringfaciliteiten. Daarnaast is er een Pers-tent voor de aanwezige media. Klik hier voor meer informatie.

Stichting Schreeuw om Leven is een christelijke pro-life organisatie, die zich bezig houdt met het levensbegin en levenseinde. Gods Woord, de Bijbel, is de basis waaruit Schreeuw om Leven werkt. Er is Hulp is de hulpverleningsafdeling die honderden vrouwen en meisjes helpt bij een ongewenste zwangerschap en na een abortus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher