PKN-scriba leeft mee met zwaar gewonde dominee

24-11-2017 door PKN

Ds. René de Reuver spreekt, namens het moderamen van de Protestantse Kerk, zijn medeleven uit met ds. Ebi Wassenaar van de protestantse gemeente Rhenoy-Gellicum, laat de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) weten.

De dominee was in de kerk aanwezig om de deur te openen voor de pianostemmer. Ze werd volgens omwonenden gevonden door haar bezorgde huisgenote, die vond dat ze lang wegbleef. Wassenaar is bij kennis, maar collega's omschrijven de situatie van de predikante als 'zorgelijk'. Ze zou half verlamd zijn.

De Reuver: "Het zal je maar gebeuren... dat je je vriendin hevig bloedend op de vloer van de kerk vindt; dat je als dominee in jouw kerk zo wordt verwond; dat de dominee, die er altijd voor iedereen in het dorp is, dit overkomt. Welk drama zich in het dorpskerkje van Rhenoy heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Maar dat het een drama is, is duidelijk. Een drama dat ons allen schokt.

Laten we bidden dat ds. Ebi Wassenaar mag herstellen. Dat er duidelijkheid komt wat er is gebeurd, ook met de verdachte. En dat de gemeenschap van Rhenoy kracht ontvangt om dit met elkaar te dragen."

Foto: Sandra Haverman

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over PKN-scriba leeft mee met zwaar gewonde dominee
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!