billy graham

Zien we de hemel als we sterven? Billy Graham geeft antwoord

24-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Het is een vraag die veel christenen bezighoudt. Zien we de hemel, vlak voordat we sterven? Vangen we daar een glimp van op? Sommigen verzetten zich tegen dat idee. Ze zeggen dat we alleen de hemel zien als we al dood zijn en het koninkrijk van God binnentreden. Hoe denkt de Amerikaanse evangelist Billy Graham erover?

“God heeft sommige mensen een glimp van de glorie van de hemel voor ze sterven,” zegt hij in antwoord op een vraag van een lezer van zijn blog. “Toen de stenen die door zijn vijanden werden gegooid, op Hem neerkwamen, keek Stefanus, de eerste christelijke martelaar, op naar de hemel. Hij zag de glorie van God. Jezus stond aan de rechterhand van God,” zegt hij verwijzend naar Handelingen 7:55.

“Waarom gebeurt dit? Het is geen hallucinatie of chemische reactie in de hersenen (zoals sommigen suggereren). Ik ben ervan overtuigt dat het een door God gegeven glimp van de eeuwigheid is,” schrijft Graham. “Daardoor herinnert God de aanwezigen – en ons ook – dat de eeuwigheid echt is en dat Christus wacht om ons in de hemel te verwelkomen.”

“Hij alleen is onze hoop, omdat Hij door Zijn dood aan het kruis de prijs betaalde voor de zonden. Door Zijn opstanding overwon Hij de dood, de hel en satan.”

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Zien we de hemel als we sterven? Billy Graham geeft antwoord
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!