gevangenis

Nieuws

23 november 2017 door Bible League International

Christelijke organisaties willen 1 miljoen gevangenen bereiken met het evangelie

Bible League International en Prison Fellowship International hebben een partnership gesloten om in 2020 wereldwijd 1 miljoen gevangenen te bereiken met het Evangelie. Gevangenen worden toegerust en leren zelf Bijbelstudie te doen.

"Het werk van Bible League onder gevangenen wordt wereldwijd steeds groter. De ingezette groei willen we graag doorzetten en daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Prison Fellowship International," zegt Jos Snoep, directeur van Bible League International. "Samen kunnen we nog meer gevangenen bereiken met Gods Woord. We zien hoe levens veranderen wanneer ze Gods Woord leren lezen en begrijpen."

Momenteel schenkt Bible League 225.000 Bijbels voor gevangenen die de ‘Prisoner’s Journey®’ van PFI afronden. Met dit programma, gericht op evangelisatie en discipelschap, worden in meer dan 30 landen 217.000 gevangenen bereikt in 2017.
In de komende 16 maanden zullen beide organisaties samenwerken om Project Philip van Bible League aan te laten sluiten op het programma van PFI. Gevangenen die de ‘Prisoner’s Journey’ hebben afgerond kunnen vervolgens starten met Project Philip. Dit programma is gericht op discipelschap, waardoor de deelnemers worden toegerust om als discipel te leven.

"Het zijn juist de discipelschapstrainingen die het programma en de Bijbel die gebruikt wordt uniek maken," zegt PFI directeur Frank Lofaro. "Er is geen andere Bijbel die zo goed aansluit bij de nood van gevangenen. Tijdens de vier jaar dat wij ons programma uitvoeren hebben we gezien dat als een gevangene tot bekering komt de kans op succesvolle re-integratie in de samenleving veel groter wordt."

"Medewerkers van gevangenissen vertellen ons dat er minder gevochten wordt en de sfeer veel beter en rustiger is nadat gevangenen het programma hebben doorlopen. We zijn er van overtuigd dat het programma recidieven helpt voorkomen. We zijn dankbaar voor de centrale rol die Bible League hierin speelt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher