Nieuws

23 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Gospelzanger Shawn Jones sterft tijdens optreden "Worthy is He"

Een grote tragedie heeft de gospelzanggemeenschap getroffen. De 32-jarige zanger Shawn Jones stierf zaterdag plotseling toen hij ‘Worthy is He’ uitvoerde. Jones zong kort na 20.00 uur met zijn band bij The Event Center in Pensacola, Florida. Na het lied zakte hij in elkaar als gevolg van een hartaanval. Medici waren niet in staat om zijn hart weer op gang te krijgen. Hij stierf op een tragische manier.

“Zij deden fantastisch werk,” zei Kenneth Woodson, manager van The Event Center aan The Christian Post. “Ik hoorde hem voor de eerste keer en was erg onder de indruk. Ik zei: ‘wauw, dit gaat mooi worden.’ Ik kan niet wachten om muziek te horen van deze kerel en zijn band.”

Tijdens het optreden werd Jones onwel. “Ik vermoed dat hij het warm kreeg. Hij nam wat water, ging zitten, hij zei iets en viel toen flauw.” Er werd hulp ingeschakeld. Er waren medisch geschoolde mensen aanwezig in het gebouw, die voor de hulpverleners arriveerden alles in het werk zetten om Jones te helpen. Maar tevergeefs. “Hij was nog een jongeman. Daarom was iedereen zo geschokt.” Woodson vertelt dat het totaal niet tot de aanwezigen doordrong dat het te laat was. "Ze bleven bidden dat hem opnieuw leven in zou worden geblazen."

“Hij was echt een man Gods. Rust in vrede, mijn vriend en broer. We zullen altijd van je houden,” schreven zijn bandleden via Instagram.

Bekijk hier zijn laatste optreden:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher