welby and kirill

Aartsbisschop van Canterbury en Russische patriarch doen oproep om christenen in Midden-Oosten te helpen

23-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Aartsbisschop Justen Welby is op dit moment op bezoek in Rusland. Hij ontmoet religieuze en politieke leiders. Hij wil het bewustzijn vergroten van de situatie van christenen in het Midden-Oosten en hulp mobiliseren.

De aartsbisschop riep samen met patriarch Kirill van Moskou de internationale gemeenschap op om haast te maken met hulp geven aan christenen en andere bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten, volgens Anglican News. Hij verwees naar Romeinen 8:35-37 en bedankte God voor de ontmoeting en de mogelijkheid om ‘met één stem tegenover de hele wereld getuige te zijn van onze broeders en zusters, die vervolgd worden vanwege het geloof in Christus'.”  

Ze spraken over de massamoorden, de barbaarse verwoesting van kerken, de ontheiliging van gewijde plaatsen, de verdrijving van miljoenen mensen uit hun huizen en andere manieren waarop christenen worden vervolgd in veel landen in het Midden-Oosten en Afrika. “Ons hart bloedt vanwege de massale uittocht van de christelijke bevolking op plaatsen waar het goede nieuws zich over de hele wereld begon te verspreiden. Christenen lijden ook meer aan subtiele vormen van discriminatie, waardoor het leven voor hen zo moeilijk wordt gemaakt.”

“We kunnen niet onverschillig blijven over het lijden van onze zusters en broeders, want als één lid lijdt, lijden alle leden mee.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Aartsbisschop van Canterbury en Russische patriarch doen oproep om christenen in Midden-Oosten te helpen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!