Nieuws

22 november 2017 door Jeffrey Schipper

ND-hoofdredacteur: valse tegenstelling tussen randstad en platteland wordt aangewakkerd

"Een valse tegenstelling tussen de randstad en het ‘conservatieve’ platteland is met deze dubieuze opzet aangewakkerd. Terwijl juist een reeks conservatief-christelijke basisscholen in Friesland en Groningen ­vorig jaar besloot om Piet van z’n zwarte smeerlaag te ontdoen." Dit schrijft Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, in een commentaar.

Aanleiding is berichtgeving in de Telegraaf over de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Mensen blokkeerden de snelweg om drie bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet tegen te houden. De gemeente vreesde dat het zaterdag tijdens de landelijke Sinterklaasintocht in Dokkum tot een confrontatie zou komen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Daarom werd op het laatste moment besloten een bus met anti-Piet-demonstranten niet toe te laten.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Het was Telegraaf-journalist Wierd Duk die voor de Telegraaf de artikelen over 'de slag om Dokkum', zoals de gebeurtenissen in Friesland door hem worden omschreven. “De Telegraaf is een Amsterdamse relkrant die een zinloze cultuurstrijd aanwakkert,” beweert Kuijper. In het Radio 1-programma Dit is de Dag ging de ND-hoofdredacteur in debat met Wierd Duk.

Klik hier om het gesprek terug te luisteren en lees hier het commentaar van Sjirk Kuijper.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher