john carthy

Levensverhaal

22 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Ierse surfkampioen vindt Jezus en richt zijn eigen kerk op

Surfkampioen John McCarthy is gewend om de wereld over te reizen en zich op de hoogste golven te bewegen. Hij zette zijn leven op het spel, om de sensatie van die ene, perfect golf te ervaren. Maar ondanks zijn onbetwiste talent en zijn spannende leven, voelde de Ier zich leeg van binnen en spookten de grote vragen van het leven door zijn hoofd rond.

McCarthy vroeg zich af of er een God was. Heel bewust begon hij over zijn toekomst na te denken. Over die zoektocht vertelt hij in de Irish Examiner. Hij maakte een surftrip naar Australië en onderzocht de claims van verschillende religies. “Ik kocht een boek over wereldreligies, las over Jezus en kocht een Bijbel. Zo begon ik mij open te stellen voor het idee dat God misschien het antwoord is.”

Vervolgens ontmoette John de christelijke voorganger Steve Boal, die regelmatig met surfers in contact kwam. De eerste ontmoeting was erg bijzonder, vertelde Boal daarover. Er sloeg meteen een vonk over, zei hij. “Ik kan je daarover vertellen dat John het verlangen had om te leren over Jezus.”

Ze reisden samen naar een conferentie en McCarthy zei dat hij de ‘roep van God’ in zijn ziel voelde. “Ik zag Jezus Christus aan het kruis, zijn bloed viel en een druppel van zijn bloed viel op mijn hand,” herinnert hij zich. “En ik wist dat ik schuldig was. Dat Jezus naar het kruis ging, niet alleen voor de zonden van de wereld, maar ook voor mijn zonden.”

“En toen voelde ik de omhelzing van Jezus. ‘John, ik ben gestorven voor jouw zonden, kom.’ Ik had zo’n dorst in mijn ziel. Er was overgave.” McCarthy ging verder met het planten van een kerk, North Clare Community Church in Lahinch, Ierland.

Bekijk meer van zijn verhaal hieronder:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher