Jeruzalem

Nieuws

22 november 2017 door CIDI

Tweede Kamer erkent Jeruzalem niet als hoofdstad Israël

Deze week stemde een meerderheid van de Tweede Kamer tegen een motie om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Het parlement verwierp tevens een motie die opriep tot het onmiddellijk erkennen van de Palestijnse staat, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken hadden PVV’ers Raymond de Roon en Geert Wilders een motie ingediend. De motie riep ook op tot het verhuizen van de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Alleen SGP, ChristenUnie, PVV en FVD stemden voor. VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, 50PLUS en DENK stemden tegen het voorstel, waarmee de motie dus is verworpen.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu de regering op tot het onmiddellijk erkennen van de staat Palestina. Net als de PVV-motie kon er voor de Palestina-motie geen meerderheid gevonden worden. VVD, PVV, CDA, ChristenUnie, 50PLUS, SGP en FVD stemden allemaal tegen het DENK-voorstel. De stemmen van SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, DENK en D66 waren niet genoeg om de motie aan te nemen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher