Pakistan

Internationale gemeenschap roept Pakistan op om wet tegen godslastering in te trekken

22-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Bij de Verenigde Naties is Pakistan door verschillende landen opgeroepen om de beruchte godslasteringswetten te schrappen, schrijft Persecution.org.

Pakistan heeft volgens velen de strengste en meest harde wetten tegen godslastering. Er gelden strenge straffen op het beledigen van de islam en de profeet Mohammed, variërend van een geldboete tot de doodstraf.

Veel experts beweren dat de wet op grote schaal wordt misbruikt om persoonlijke vetes en ruzies te beslechten en religieuze haat aan te wakkeren. Christenen en andere religieuze minderheden worden onevenredig gediscrimineerd, beschuldigd en veroordeeld op grond van deze wet, waardoor het een van de krachtigste instrumenten voor vervolging in Pakistan is.

Deze week werd Pakistan geëvalueerd. De leden van het VN-comité spraken over rechten van minderheden, zoals christenen. Jesse Bernstein nam namens de Verenigde Staten het woord. Hij zei dat hij graag zou zien dat Pakistan de wet tegen godslastering herroept.

“Zelfs als ze de blasfemiewet niet meteen intrekken, zal er wereldwijd een grote discussie plaatsvinden,” zei Bruce Allen van Forgotten Missionaries International. Volgens hem neemt het aantal mensen toe dat vindt dat de blasfemiewet moet worden herzien. “De Heer kan nog steeds door dat soort bewegingen werken.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Internationale gemeenschap roept Pakistan op om wet tegen godslastering in te trekken
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!