Homokoppel

Vijf uitspraken van homoseksuele predikant Anne-Marie van Briemen

21-11-2017 door Jeffrey Schipper

Dominee Anne-Marie van Briemen treedt in het AD voor het eerst naar buiten met haar verhaal om anderen dezelfde worsteling te besparen. Lang wist Van Briemen zich geen raad met haar geaardheid. De predikante uit Boskoop vindt het tijd om het anderen gemakkelijker te maken dan zij het heeft gehad. We zetten een aantal uitspraken van haar op een rij.

  • Over een artikel van de Gereformeerde Bond, binnen de PKN: "Het trof me diep. Tegen de vrouw in het ambt, tegen homo’s, oftewel: tegen mij. De kerk die voor mij zo belangrijk was, zei dat er voor mij geen plaats was."
  • "Het was te moeilijk. Ik wilde met hart en ziel Jezus volgen, hoe kon mijn geaardheid daarin een plek hebben? Ik had geen idee, ik had ook geen voorbeelden."
  • Over haar coming-out: "Je moet zo veel grenzen over. Als je gewoon hetero bent, hoef je daarover nooit na te denken. Ik was ook bang wat het zou doen met de kerkelijke gemeente waar ik predikant ben. Mijn angst was dat de gemeente het niet zou trekken, dat die uit elkaar zou vallen."
  • "In al mijn wanhoop gebeurde er iets. God zag me, gaf houvast. Ik hoorde zijn stem: Ik ben die ik ben, waarom ben jij niet, wie jij moet zijn?"
  • "Ik moet mijn verhaal vertellen omdat we het in onze kerken zo moeilijk vinden te praten over homoseksualiteit, wat het betekent voor mensen, wat voor pijn dat geeft. Eind van het liedje is, dat het geen discussie over standpunten is, maar dat we het hebben over mensen."

Lees hier het volledige interview op de website van het AD. Lees ook: 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren en 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Vijf uitspraken van homoseksuele predikant Anne-Marie van Briemen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!