Pardon-Alert

Rikko Voorberg komt met iets nieuws: de Pardon-Alert

21-11-2017 door Rikko Voorberg

Zoveel mogelijk burgers direct informeren als er weer een kind door een grote hoeveelheid politie wordt uitgezet naar een vreemd land. Dat is het doel van het Pardon-alert, een variant op het bekende Amber-Alert. De lancering vindt plaats op maandag 20 november, internationale dag van de rechten van het kind, aanstaande maandag 20 november. Op diverse plaatsen zullen rood-wit-blauwe vlaggen worden gehesen met het woord Pardon?! erop om aandacht te vragen voor de omgang met het kinderpardon.

Afgelopen donderdagochtend nog stond het zwart van de politie bij gezinslocatie Katwijk om een vader en moeder en twee scholieren van bed te lichten en naar een gevangenislocatie te brengen. Het Pardon-Alert en Pardon?!-vlaggen zijn een middel om zichtbaar te maken hoe hard Nederland volgens de initiatiefnemers is geworden op migratie.

In 2012 stemde een meerderheid in de Kamer nog voor het Kinderpardon, bedoeld voor kinderen die langer dan 5 jaar in Nederland zijn. Vanwege de strakke interpretatie kwam in heel 2016 er slechts één kind voor in aanmerking, ruim 400 kinderen vallen buiten de boot. Voorstanders van verruiming hebben het Kinderpardon ondertussen losgelaten. Rikko Voorberg, een van de initiatiefnemers: "Het Pardon-Alert stelt je via sms en mail direct op de hoogte wat er gebeurt. We proberen zoveel mogelijk informatie te geven en vragen het te delen. Niemand weet dat kinderen met kleren aan slapen omdat ze de volgende dag uit hun bed getrokken kunnen worden en afgevoerd naar een gevangenis om uitgezet te worden. Of dat sommige schoolgaande kinderen niet buiten op het plein durven spelen uit angst dat de politie ze komt halen. En die angst is niet ongegrond. Als Nederland, links én rechts, die schrijnende situatie echt tot zich door laat dringen, is het gauw gedaan met dit soort harteloosheid. Daarom dit Pardon-Alert."

Het is het eerste initiatief van het platform Goeieactie.nu, in het leven geroepen door Matthijs Jaspers (initiatiefnemer van het succesvolle WhoCares.me): "In een koud klimaat zijn warme mensen nodig die zelf goeie acties ondernemen. Daar zijn er heel veel van en wij kunnen ze ondersteunen en komen ook zelf in actie. Met Pardon?! brengen we aan het licht wat nu in de schaduw gebeurt."

De vlag wordt gehesen bij kerken, NGO's en burgers en blijft wapperen tot Kerst. "Dat de komst van het Kerstkind dit jaar maar ook de komst van een Kerstpardon mag inluiden voor deze 400," aldus Voorberg.

Bekijk ook deze video:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Rikko Voorberg komt met iets nieuws: de Pardon-Alert
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!