Nieuws

20 november 2017 door PThU

Endedijk nieuw lid Raad van Toezicht PThU

Per 1 december 2017 is mr. Gerard Endedijk benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Voor een periode van vier jaar neemt hij plaats op de zetel met het profiel Financiën & Bedrijfsvoering. Endedijk volgt drs. J.W. Meinsma op, die onlangs is benoemd tot voorzitter a.i. van de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht van de PThU, die bestaat uit vijf leden, benoemt de leden van het College van Bestuur en houdt toezicht op het dagelijks bestuur van de universiteit. De raad legt verantwoording af aan de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Mr. Gerard Endedijk (1965) is benoemd door de generale synode. Met zijn aantreden krijgt de Raad van Toezicht er een breed geschoold lid bij. Endedijk studeerde Nederlands Recht en Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en is sinds 1991 werkzaam als advocaat in Amsterdam bij Rutgers Posch Visée Endedijk N.V., waarvan hij in 2013 een van de oprichters was. Als Managing Partner is Endedijk verantwoordelijk voor financiën, strategie en organisatie. Hij heeft een veelomvattende civielrechtelijke praktijk, met diverse toezichthoudende functies. Endedijk is maatschappelijk betrokken en heeft een voor de PThU relevant netwerk.

Ook kerkelijk gezien is Endedijk bijzonder actief. Hij is in Amsterdam belijdend lid van de Thomaskerkgemeente en vervulde voor deze kerk de rol van ouderling/kerkrentmeester en was tevens voorzitter van de kerkenraad. Ook van de algemene kerkenraad van de Protestantse Kerk Amsterdam was hij een aantal jaar lid. Daarnaast leverde hij van 2012 tot 2015 als lid een bijdrage aan de Raad van Toezicht van Stichting Zingeving Zuidas. Endedijk trad vorig jaar toe tot het Generale College voor het Opzicht van de PKN, waar hij zittingen in hoger beroep leidt en uitspraken redigeert.

Met de benoeming van mr. Gerard Endedijk is de Raad van Toezicht van de PThU weer op volle sterkte.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher