Paul Donders

Dagelijks leven

20 november 2017 door Family7

Paul Donders: “We hebben een taak om dienstbaar te zijn aan de samenleving"

Paul Donders werd opgevoed door ‘creatief katholieke’ ouders, maar las nooit zelf in de Bijbel. Dat deed hij pas toen hij zich als tiener aansloot bij de Jesus People, een groep bekeerde hippies. Daarna wilde hij voor een tijdje naar Duitsland, maar bleef uiteindelijk 22 jaar hangen. Hij ziet zichzelf als bruggenbouwer, hij noemt het zijn innerlijke roeping. Over innerlijke roeping en passie weet Paul Donders alles, hij is een expert in het ontdekken van iemands potentieel en heeft veel nagedacht over hoe je een zinvolle richting geeft aan je leven.

Paul Donders is een bekende coach, spreker en schrijver. Over de hele wereld inspireert hij leiders en motiveert groepen. Hij is van huis uit architect en is diplom ingenieur. Als consultant geeft hij internationaal leiding aan het bedrijf xpand. Zijn motto is: Ora et labora et dare! Bid, werk en geef. "Ik zie een nieuwe beweging van gezond bewustzijn: we mogen er zijn en hebben een taak om dienstbaar te zijn aan de samenleving. Het principe van je leven geven spreekt me daarom erg aan. Jezus deed dat voor ons en wij mogen het op onze beurt ook doen."

Van Corrie ten Boom leerde Paul Donders dat je alleen maar een relatie kunt bouwen door te vergeven. En van Henri Nouwen leerde hij dat ieder mens een gebroken mens is. "Als je zegt van niet, dan heb je een probleem. Je moet het durven te zien." Beide thema’s spelen een rol in de leiderschapscursus die hij ontwikkelde: leiderschap vanuit een gezond christelijk perspectief. De highlights daarvan zijn: ga ontdekken wie je zelf bent als mens en wat jouw persoonlijke roeping is. Blijf daar dicht bij, probeer niet iemand anders te zijn. En ook: leiding geven is een combinatie tussen heersen en dienen. Je moet ten volle heersen en ten volle dienen. "In de Bijbel vind je hierover veel terug, dat nog steeds actueel is en zelfs wetenschappelijk onderbouwd."

Bekijk het gesprek, waarin Paul Donders iedereen ook een speciale inspiratieboodschap geeft in 'Thuis'. Maandag 20 november om 21:00 uur bij Family7.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher