homohuwelijk

Nieuws

20 november 2017 door Jeffrey Schipper

PKN stelt besluit over inzegenen homorelaties uit

Om niet in een ‘standpunten-discussie’ te belanden, maar om het gesprek zorgvuldig te kunnen voeren, werd door het moderamen van de Protestantse Kerk (PKN) voorgesteld om het besluit over het inzegenen van homorelaties uit te stellen.

Afgelopen donderdag en vrijdag kwam de generale synode van de PKN bij elkaar. Tijdens de synodevergadering ging men in gesprek over de vraag of de zegening van homorelaties kerkordelijk gelijkgeschakeld moet worden met de inzegening van een huwelijk. PKN-scriba René de Reuver op de website van de PKN: “Het is belangrijk dat wij niet over elkaars geweten heersen. Dat is verdraaid lastig voor ons allemaal. Daarom nu graag verhalen delen van hart tot hart. Een volgende keer pas kerkordeteksten.”

Sommige synodeleden hadden liever gezien dat er een besluit werd genomen. Ds. van Duijvenbode (classis Delft) is juist ‘blij’ dat de stemming is uitgesteld.

De Reuver: "In de Protestantse Kerk gaat het om inclusief kerkzijn, delend aan de ene tafel, die ervan leeft dat God 'beide kinderen' (een verwijzing naar het Bijbelverhaal van 'De Verloren Zoon', red.) ziet, uit liefde. Zowel homo's als hetero's. Ook hen die innerlijk geen ruimte vinden voor inzegening van een homohuwelijk. Het is de uitdaging voor het moderamen, voor de synode, om dit kerkordelijk te verwoorden."

De scriba kondigde aan dat het moderamen komt met een voorstel over (in)zegenen van relaties op een van de komende synodes.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher