Maarten van Gestel

Kerkplanter roept christenen op om naar Zuid-Nederland te komen

20-11-2017 door Jeffrey Schipper

Orthodox-protestantse christenen uit de Biblebelt die in het zuiden komen wonen en werken. Dat is het verlangen van Maarten van Gestel uit Eindhoven, laat het Nederlands Dagblad weten.

Hij ziet de Biblebelt als een belangrijke voedingsbodem voor een toename van christenen in het zuiden. "Zulke mensen, doorkneed met de Bijbel, hebben we hier nodig. Ik begrijp dat de hoofdmoot van kerkplanters in Nederland juist gevormd wordt door mensen die in de gevestigde kerken opgroeiden. Dat geeft hoop."

In een interview met CIP.nl vertelde Maarten eerder over de geestelijke nood in het zuiden: "In Brabant (en Limburg) is kerk een cultureel verschijnsel geworden. Weinig mensen kennen het Evangelie. Weinig mensen hebben ooit een Bijbel opengeslagen. Weinig mensen weten dat ze God kunnen ontmoeten zonder tussenkomst van een priester of kerk. Weinig mensen realiseren zich dat ze door hun eigen daden van God afgedwaald zijn."

Aan de hand van kaartjes liet de kerkplanter afgelopen weekend tijdens een conferentie over kerkplanting zien dat Zuid-Nederland zendingsgebied is. "Op de kerkelijke kaart zijn Brabant en Limburg bijna leeg." Volgens Maarten hebben veel Brabanders niet eens nagedacht over God. "Als je ze persoonlijk spreekt, hebben ze wel interesse! Maar iemand moet hen iets vertellen…"

Lees hier het CIP-interview met Maarten van Gestel.

Foto: Niek Stam

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Kerkplanter roept christenen op om naar Zuid-Nederland te komen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!