Nieuws

20 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Baby Jezus op adventskalender gepresenteerd als worstenbroodje

Britse christenen zijn woedend omdat een bakkerij een adventskalender heeft vrijgegeven, waarop Jezus als een worstenbroodje wordt getoond. De reacties op sociale media verspreidden zich razendsnel.

“Boycot alsjeblief @GreggsOfficial, om te protesteren tegen zijn zieke anti-christelijke adventskalender. Wat een lafaards zijn deze mensen: we weten allemaal dat ze nooit andere religies durven te beledigen. Ze zouden nooit een cent van hun winst doneren aan het Leger des Heils,” tweette Simon Richards.

“Beledigd? Ja. Als christen hebben ze mijn Heer en Verlosser als worstenbroodje afgebeeld. Het maakt mij verdrietig dat het geloof van mensen openlijk wordt bespot,” voegde Matthew Childs via Twitter toe aan de discussie.

“Elk jaar creëert een bedrijf een controversiële actie voor commercieel gewin. Het lijkt erop dat het elk jaar eerder begint,” zei Daniel Webster, de woordvoerder van de Evangelische Alliantie van het Verenigd Koninkrijk tegenover de BBC. “Het is schandalig dat we hierover zouden moeten praten tijdens kerst."

“Het spijt ons zeer dat we een fout hebben gemaakt. Dit was nooit onze bedoeling,” antwoordde Greggs.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher