Nieuwe kerk ds. Bredeweg

Nieuws

20 november 2017 door PZC

Kruiningen: 150 mensen bij eerste dienst afgescheiden dominee

Zo'n 150 mannen, vrouwen en kinderen bezochten zondagochtend de eerste kerkdienst van de Vrije Gereformeerde Gemeente van ds. G. Bredeweg in Kruiningen, laat de PZC weten.

Vorige week verliet ds. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. Een rapport van de overkoepelende classis Goes over het conflict vindt ds. Bredeweg "in strijd met de Bijbel en kerkorde". Dit maakte Bredeweg duidelijk aan de hand van een acht pagina's tellende brief. In Kruiningen start Bredeweg een 'vrije gemeente', omdat "de Heere hem in Kruiningen heeft geplaatst".

Het merendeel van de gereformeerde gemeente in Kruiningen besloot niet mee te gaan met de afgescheiden dominee. De gereformeerde gemeente in Kruiningen telde aan het begin van dit jaar nog 1169 leden, van wie de helft doopleden. 150 van hen zijn overgestapt naar de nieuwe kerk van Bredeweg. "De Heere heeft wonderlijk wegen geopend zodat we uit Zijn hand een plaats ontvingen waar we samen mogen komen," aldus de predikant.

Foto: screenshot YouTube/Omroep Zeeland

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher