moskee

ChristenUnie-SGP neemt afstand van 'absurde plannen' Leefbaar Rotterdam: "Geen religieuze politie in onze stad"

17-11-2017 door Jeffrey Schipper

Ambtenaren moeten meeluisteren in de moskee en bij haatdragende teksten gaat de tent meteen op slot, stelt Leefbaar Rotterdam in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij. De ChristenUnie-SGP neemt via de eigen website afstand van de absurde plannen van Leefbaar Rotterdam om moskeeën onder gemeentelijk toezicht te plaatsen. 

Om erachter te komen dat moskeeën haat prediken moet 'van gemeentewege' worden meegeluisterd in een moskee, vindt Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans. Tjalling Vonk spreekt namens ChristenUnie-SGP van "een frontale aanval op de vrijheid van godsdienst". "Leefbaar breekt hier met de scheiding tussen kerk en staat. Waar eindigt dit? Gaan kerken straks ook permanent toezicht krijgen?”

Net als iedere partij vindt de ChristenUnie-SGP dat haatpredikers en financiering vanuit terroristische organisaties moet worden gestopt. Vonk: “Echter, het bij voorbaat onder staatstoezicht plaatsen van moskeeën is het demoniseren van een grote groep gelovigen in onze stad. Wij willen geen religieuze politie in Rotterdam.”

Lees hier het het AD-interview met Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over ChristenUnie-SGP neemt afstand van 'absurde plannen' Leefbaar Rotterdam: "Geen religieuze politie in onze stad"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!